Trojanen länsade familjens konto

13 augusti, 2014 i Bedrägeri

Familjen Dahlgren på Lidingö blev för två år sedan bestulna på 85.000 kronor med hjälp av en så kallad trojan som installerats på deras dator. Nu har en man åtalats för penninghäleri för att ha agerat ”målvakt” för bedragarna, skriver Mitt i Stockholm. Fallet ingår i en den så kallade trojan-härvan med 600 liknande ärenden där sammanlagt 65 miljoner kronor stulits i hela Sverige. I samtliga fall har bedragare via trojaner lyckats föra över pengar till någon som de rekryterat, som sedan flyttat pengarna vidare. Många målvakter har dömts och även några ”rekryterare”. Men att hitta dem som organiserat brotten är väldigt svårt. – Till och med FBI har gått bet på att hitta hjärnorna bakom, säger Ulf Palm på Citypolisen. Familjen Dahlgren fick tillbaka pengarna av Nordea. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.