Gratisspelet på Ipaden gav familjen räkningschock

14 augusti, 2014 i Konsumenträtt

Den nioåriga sonen trodde att han hade köpt fotbollsspelare för en hundralapp i Fifa 14-spelet på Ipaden. När mamman kontrollerade med banken gick notan tillsammans med köp i två andra spel på 8500 kronor, skriver Sydsvenskan. Sonen kunde koden som krävs för köp och nedladdning och kunde därmed själv godkänna köpen. Den funktion i Ipaden som förhindrar köp inuti spel och andra appar var inte påslagen. – Vi har ett ansvar, men det är missvisande när man säger att detta är en gratisapp, säger mamman. Hon har nu vänt sig både till konsumentverket och Apple för att få köpen hävda. Men möjligheterna är inte stora, säger Cecilia Norlander, jurist på Konsumentverket. Det ska framgå att det ingår digitala varor i ett spel, vilket det också gör i Fifa-spelet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.