Polisen varnar för Microsoft-bedragare

14 augusti, 2014 i Bedrägeri, Varningar

På onsdagen skickade polisen i Västernorrland ut ett meddelande där de vill varna allmänheten för bedragare som utger sig för att vara datorexperter anställda hos datorjätten Microsoft, skriver SVT Mittnytt. I telefonsamtalen säger bedragarna att privatpersonens dator har ett dåligt säkerhetssystem. Samtidigt övertas datorn av uppringaren för att påvisa den dåliga säkerheten. Därefter erbjuds man att köpa ett nytt säkerhetsprogram för ett par hundralappar, och bedragarna försöker övertala datorägaren att logga in på sin internetbank. När detta är gjort töms, under samtalets gång, privatpersonens konto. Målsägare har blivit bedragna på summor upp till 35 000 kronor på detta sätt, meddelar polisen. Till artikeln >>

1 svar på Polisen varnar för Microsoft-bedragare

 1. Blev i morse (kl 09:00) uppringd på mitt hemtelefonnummer av ”Microsoft Support” som påstod att jag hade fått virus på min dator. De ville att jag skulle logga in på datorn och jag ”spelade med” och låtsades logga in för att förlänga samtalet.

  Därigenom lyckades jag sabba lite för dem (större samtalskostnad och minskad produktivitet).

  Efter några minuter tyckte uppringaren (en man) att samtalet hade fastnat och han lämnade över samtalet till en kvinnlig kollega. Hon fortsatte samtalet oväntat länge totalt varade det > 10 minuter trots att jag inte gav dem någon information alls.

  Jag hörde tydligt att det pågick liknande samtal i bakgrunden hos dem.

  Jag ställde massor av motfrågor men fick inte reda på något annat än att de ”ringde från San Fransisco, Californien”.

  Bedragare.