10-åring handlade för 6000 – via playstation

15 augusti, 2014 i Konsumenträtt

På två dagar drogs 6000 kronor från 34-årige Mariahs konto. Avsändaren? Tv-spelet Fifa 14. Kortinformationen hade sparats vid ett tidigare köp och därefter kunde 10-åringen i huset shoppa loss i spelet utan problem, skriver GT. – Det stod en liten ruta om att kortinformationen sparades, men att alla information sparades kunde jag aldrig ens tänka mig. Så är det ju aldrig annars. Det känns väldigt ogenomtänkt när det gäller tv-spel som många barn spelar, säger pappan Jerry. – Du kan bygga upp ett grymt lag, men då kostar det därefter. Vilket barn kanske inte alltid förstår, säger Mariah. Ulrika Edlund, jurist hos konsument, tycker att historien låter orimlig. – Generellt så är det så att om de inte fått information om hur de fortsatta köpen kommer att gå till, alltså att man inte kommer att behöva legitimera sig, är betalningarna obehöriga, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.