Telekraft lurar äldre att betala

15 augusti, 2014 i Bedrägeri, Tele- och internet

Karlstadföretaget Telekraft, även kallat Sveanor – som säljer teleabonnemang – har anklagats för att ha skickat ut bluffakturor på abonnemang som aldrig beställts. Ett 30-tal personer har hittills polisanmält företaget hos polisen i Värmland, skriver Norrtelje Tidning. 80-åriga Christina från Edsbro fick hem en faktura på 198 kronor, och sedan en påminnelse med ytterligare 206 kronor. – Jag har aldrig haft Telekraft som operatör och har inte ens pratat med dem i telefon, berättar hon. – I ett telefonsvararmeddelande säger de att de utsatts för datorintrång och bedrägeri och de uppmanar dem som fått fakturor att inte betala, säger Christina. På sista tiden har Telekområdgivarna fått in många samtal angående Telekraft och det är i huvudsak äldre människor och personer som inte behärskar språket så bra. Telefonsäljarna är ofta aggressiva och ger sig inte. – De äldre är ofta desperata när de ringer oss. Men de flesta får aldrig ens reda på att de blivit lurade. De bara betalar, berättar Mattias Grafström. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.