Så blir du lurad på restaurangen

18 augusti, 2014 i Handel

Musik, matbilder, klappar på axeln och strategiska vinlistor. Här är knepen som restaurangerna använder sig av för att du ska spendera mera pengar, skriver Expressen Mitt Kök. Menyn är inte slumpmässigt skriven. Forskning visar att människor oftast läser det översta högra hörnet först. Därför ser krögaren till att man där har placerat den dyraste rätten. Men inte bara för att man hoppas på att gästen ska beställa det dyraste. Utan med det tricket tycker man att allt annat känns billigt i jämförelse. De billigaste måltiderna placeras i menyn längst ner till vänster, där tittar man vanligtvis sist. Eftersom man helst inte vill verka snål beställer man också vanligtvis det näst billigaste vinet. Restaurangerna har då gärna högst vinstmarginal på just det vinet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.