Debatt: Så försvårar vi för fakturaskojarna

22 augusti, 2014 i Bedrägeri

Den tilltro som under lång tid funnits i det svenska näringslivet har tjänat oss väl historiskt. Men nu hotas den allt mer av olika typer av ekonomisk brottslighet med udden riktad mot företagare. Kampen mot dessa brott måste prioriteras högre, skriver kristdemokraterna Mats Odell, Caroline Szyber och Stefan Svanström i en debattartikel i SvD. En statlig utredning (SOU 2013:85) föreslog förra året att ett brott för grovt fordringsbedrägeri bör införas. Samtidigt bör också minimipåföljden ses över, så att domstolarna ges incitament att också döma till mer kännbara påföljder, skriver de. De vill bland annat försvåra identitetsförfalskningar genom kontroller hos Skatte- och Bolagsverket, kriminalisera identitetsstöld och förbättra företagarens ställning vid skattetvister eller skatteskulder i samband med konkurs eller rättstvister. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.