Kinesiska piratshoppar utnyttjar svenska webbsidor

22 augusti, 2014 i Bedrägeri

Kinesiska piratshoppar – som säljer piratkopior av kända märken – utnyttjar svenska webbsidor för att synas bättre. Genom att hacka de svenska sidorna och lägga till egna undersidor kan de utnyttjas för att länkspamma och manipulera sökresultatet. Ett exempel är joma.se, där google indexerat 163.300 sidor. 93 av dem innehåller exempelvis ”Air Max”, tex här. – Det finns flera olika typer av liknande manipulation där de flesta attackerna handlar om att de kinesiska skurkarna utnyttjar sårbarheter i webbsidor för att injicera kod för att endera skapa nya sidor, lägga till dolda länkar på befintliga sidor eller bara styra om besökaren till andra webbplatser, skriver Peter Forsman i ett inlägg på Facebook.

Kommentarsfunktionen är avstängd.