Danmark ligger i listeriatoppen

25 augusti, 2014 i Hälsa, Livsmedel

Danmark har haft dubbelt så många listeriafall som EU i genomsnitt, visar den senaste rapporten från Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten. I går kom ett nytt dansk matlarm – salmonella i pastöriserade ägg, skriver Sydsvenskan. Det är Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, som har undersökt hur ofta invånarna i 27 EU-länder drabbas av listeria, salmonella och campylobakter. Mats Lindblad, smittskyddssamordnare på Livsmedelsverket, säger att man måste ta EFSA-siffrorna med en nypa salt när det gäller jämförelser mellan länderna – alla rapporterar inte likadant. – Däremot kan man följa utvecklingen inom respektive land. Men man ska ta allvarligt på förekomsten av listeria eftersom det är en allvarlig sjukdom, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.