Köp inte kosmetik med mikroplaster

25 augusti, 2014 i Miljö

Jag delar Ethel Forsbergs frustration över att det går så trögt för EU att förbjuda mikroplaster i skönhetsprodukter, skriver miljöminister Lena EK i SvD. Sverige har agerat tillsammans med Nederländerna för att trycka på EU och vi jobbar aktivt på andra sätt inom EU. Det finns som Ethel Forsberg säkert vet stora fördelar med att reglera farliga kemikalier på EU-nivå jämfört med en nationell reglering dels är det oerhört svårt att som enskilt land inom EU nationellt förbjuda och dels riskerar vi att dessa mikroplaster läcker ut från andra länder. Jag har tidigare uppmanat konsumenter att inte köpa kosmetik som innehåller mikroplaster – och jag upprepar detta i väntan på att EU kommer till skott, skriver EK. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.