Köper ditt namn – säljer det dyrt

25 augusti, 2014 i Bedrägeri

Minst 1 800 offentliga personers namn har registrerats som webbadresser av domänskojare, som sedan säljer tillbaka adresserna för tusentals kronor. Det skriver TT. Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE), har tidigare varnat för att domänskojare håller koll på nyregistrerade bolag och snabbt köper upp företagsnamnen som.se-adresser, men att systematiskt köpa upp stora mängder privatpersoners namn verkar vara en ny företeelse. – Vi kan väl tycka allihop att det är smutsigt och närmast att likna vid utpressning. Men det är den realitet och de lagar och regler som gäller, säger Peter Forsman, domänexpert på .SE. Det går att i efterhand få rätten till en adress prövad, men det kostar minst 4000 kronor, även om 2000 betalas tillbaka om man får rätt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.