Svarade på sms – tvingas betala 1000 kronor

25 augusti, 2014 i Bedrägeri

Aydan, 20, från Stockholm, blev kontaktad av vad hon trodde var en vän på Facebook – som bad om hennes mobiltelefonnummer, skriver Aftonbladet. – Min kompis skrev att du ska få en kod på sms du ska skicka över till mig, säger Aydan. Hon svarade med att skicka tillbaka koden över sms som överenskommet. Någon vecka senare kom mobilräkningen. Där fanns en post om köp på 960 kronor genom mobilbetalningsföretaget Wywallet. Anders Olofsson på polisens nationella bedrägericenter säger att bluffen är en vidareutveckling av de vanligt förekommande identitetskapningarna på Facebook. – Koden som har skickats i väg är antagligen en bekräftelse på att beställa något eller en verifikation till en leverantör av någon tjänst, ofta handlar det om köp i dataspel, säger han. På Wywallet uppger man att man inte känner till bedrägerierna, men uppmanar utsatt att kontakta kundsupport. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.