Mor och son döms till långa fängelsestraff

26 augusti, 2014 i Bedrägeri

Mor och son lurade till sig miljonbelopp och levde lyxliv för pengarna. Samtidigt blev flera av deras offer ruinerade. Den 37-årige sonen döms nu till sju års fängelse och den 76-åriga mamman får 4,5 år, skriver Aftonbladet. Drygt ett 40-tal personer har lurats att låna ut pengar, sammanlagt över tio miljoner kronor. Enligt domen har sonen och modern ägnat sig åt bedrägerierna ”på heltid i princip dygnet runt alla dagar om året.” De har visat stor förslagenhet och hotat begå självmord i en del fall om de inte fick låna mera. Till artikeln >>
Bedrägerierna har många gånger gått till så att mannen utgett sig för att vara pilot, han har varit generös och köpt dyra presenter till dem han lurat. Sedan har han övertalat dem att investera pengar i olika påstådda affärer – som skulle ge dem högre avkastning tillbaka, skriver P4 Jämtland. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.