Stora problem med telefonin efter åskan

26 augusti, 2014 i Tele- och internet

Åskvädren har ställt till stora problem för telenätet i Västsverige och det är idag omöjligt att få tag på ett modem hos Telia för att ersätta utrustning som gått sönder. Det skriver SVT Västnytt. Just nu är över 11.000 svenskar utan uppkoppling på sina fasta telefoner eller datorer, tre gånger så många som normalt. Reparatörerna, som brukar laga felen inom tre dagar, är nu kraftigt försenade. För Göteborg och Borås som drabbats av kraftiga åskväder den senaste tiden, tar det nu tio dagar innan felen är åtgärdade. Även väntetiderna till supporten hos Telias kundtjänst är långa. På Telia har man stor brist på trådlösa routrar och innan söndagskvällens stora åskväder över Göteborgsregionen var leveranstiden två veckor. Telia erbjuder nu missnöjda kunder en månads gratis abonnemang som kompensation. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.