Forskare varnar för hajpad löpstil

27 augusti, 2014 i Hälsa

Framfotslöpning, också kallad barfotalöpning, har tagit Sverige med storm och snart slänger varenda Svensson av sig skorna innan de ger sig ut i löpspåret. Men långt ifrån alla är rustade för det, skriver Aftonbladet. – Att springa på framsidan av foten kräver mycket mer styrka än annan löpning. Rent anatomiskt funkar det inte för alla, säger Toni Arndt, professor i idrottsvetenskap på Gymnastik- och idrottshögskolan. Men han avråder inte helt från framfotslöpning. All typ av löpning har positiva effekter för muskeluppbyggnaden och träningsformen leder generellt till få skador. – Det finns inget rätt eller fel. Men om man är ovan och börjar springa fem mil framfotalöpning i veckan är det ganska logiskt att man blir skadad. Ta det lugnt i början och känn efter hur mycket du klarar av. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.