Mord i Thailand ledde till bedrägeri

27 augusti, 2014 i Bedrägeri

En nu 26-årig svensk man hotades, genom ett mord, till att sälja falska tjänster via telefonförsäljning, skriver Norran. Totalt ska han ha bedragit 342 svenska företagare på sammanlagt 1,1 miljoner kronor genom att sälja påhittade tjänster över telefonen från Thailand. Enligt 26-åringen, som bor i Thailand, började det med att hans affärspartner mördades i Thailand för tre år sedan. Vännens mördare ska sedan ha pressat honom att lura andra för att sedan ta del av vinsterna. Han efterlystes internationellt och när han känt ett stöd från svenska myndigheter vågade han återvända för att erkänna bedrägerierna. Vid Linköpings tingsrätt döms 26-åringen till 18 månaders fängelse. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.