Så sparar du pengar på el i vinter

27 augusti, 2014 i Ekonomi

Inför vintern kan det vara dags att binda det rörliga elavtalet. Men statistik visar att det inte alltid är ett smart drag, skriver Norrtelje Tidning. Sören von Perner, Elhandelsansvarig vid Norrtälje Energi berättar att fastprisavtalen just nu är väldigt låga. – Det är priser som senast fanns 2005-2007, säger han. Doktrinen ”rörligt är billigast över tid” åtföljs av många konsumenter. Men det finns alltid riskmoment, som vintern 2009-2010, då temperaturen sjönk, kärnkraften krånglade och Sverige drabbades av effektbrist som följd. – Då rusade börsen upp och det blev väldigt dyrt för de som låg på rörligt avtal, säger Sören von Perner. Elin Brodin, handläggare vid Energimarknadsinspektionen, menar att valet bör baseras på privatekonomi snarare än på taktik. – Man ska titta mer i sin egen plånbok, klarar man risken så kan rörligt vara ett alternativ. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.