Utbilda anställda i nätfiskets risker

27 augusti, 2014 i Bedrägeri

Det är dags för att öka utbildningen av de anställda för att få bukt med de allt mer sofistikerade nätfiskarna, vars insatser ökar för att lura till sig personliga data. Det säger flera säkerhetsexperter till amerikanska tidningen CSO, skriver CS. Nyligen utsattes kunder som bokat hotellrum genom Booking.com för ett sofistikerat bedrägeri. Bedragarna skickade mejl med nya betalningsuppgifter. Mejlen innehöll full information om offren, inklusive bokningsnummer, namn, datum för vistelse och hemadresser. Experter säger nu att informationen som användes för att göra e-postmeddelandena trovärdiga kom från hotelenl. Men hur bedragarna fick tillgång till alla detaljer är okänt. Informationen kan ha kommit från ett datorhack eller ha lämnats ut av någon som arbetade på hotellet. Nätfiskare blir allt bättre på att utforma trovärdiga e-postmeddelanden. Ibland följs e-posten upp med samtal där bedragarna uppger sig vara affärskollegor som ber mottagarna att öppna de skadliga filtillägg i e-postmeddelanden, enligt Michele Fincher, chefsrådgivare på konsultföretaget Social Engineer som erbjuder utbildning för att undvika nätfiske. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.