Rättsprocess hotar Gotlandsbåten

1 september, 2014 i Konsumenträtt

Gotlandsbåten får bakläxa av Konsumentverket. Skälen att inte betala mellanskillnaden till drabbade resenärer håller inte. Nu hotas bolaget att bli stämt i Marknadsdomstolen, skriver Corren. Att GB hävdar att väderförhållanden (i Grekland) gjort att turerna ställts in spelar ingen roll skriver KV som konstaterar att det handlar om att båten inte blivit klar och är en helt annan fråga. Gotlandsbåten hävdade i sitt svar till KV att resor med Destination Gotland inte är ”med jämförbara villkor” eftersom de sker från annan ort, med andra fartyg och till högre priser. Även på den punkten slår KV ned, och skriver att både Nynäshamn och Oskarshamn ”ligger inom ramen för skyldigheten att erbjuda en ombokning”. De skriver också i klartext att dyrare pris inte är skäl att neka ombokning och att ”det är transportören som ska stå för merkostnaden”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.