20-åring lurade till sig 725 000 kronor via Blocket

4 september, 2014 i Bedrägeri, Motor

En 20-årig Malmöbo åtalas nu för att ha lurat ett 30-tal personer i hela landet. Genom bluffannonser via nätsajten Blocket under hösten 2012 ska han ha fått in totalt cirka 725 000 kronor, skriver Skånskan. Mannen uppgav att han ville sälja allt från datorer, kameror och telefoner till hjullastare och traktorer. Köparna betalade i förväg och satte in pengarna på ett bankkonto, men några varor levererades aldrig. Kunderna, som pratat med mannen i telefon inför köpet, har uppfattat honom som ”seriös och kunnig.” Och oftast har han ringt tillbaka dagen efter att pengarna satts in på kontot för att tala om att allt har fungerat bra.
Sedan har det skickats mail om att ”leveransen blivit försenad.” Den 20-årige mannen nekar till brott, men medger att han tagit ut pengarna. Han uppger att han blivit hotad av flera personer efter en knarkskuld. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.