Så undviker du att bli lurad på Blocket

4 september, 2014 i Bedrägeri

Gör inte affärer med utlandet. Det drastiska rådet ger marknadsplatsen Blocket till sina kunder, skriver DN. En läsare skulle sälja en kamera på Blocket och fick kontakt med en potentiell köpare i Toronto i Kanada. Kameran skulle sedan användas av köparens son, bosatt i Malmö. Men när överföringen skulle ske uppstod det problem och det slutade med att säljaren ombads sätta in pengar på ett bankkonto i Nigeria för att få ut betalningen för kameran. Blocket förhandsgranskar alla annonser, men det är svårare att komma åt bedragare som svarar på annonser. Blocket avråder därför sina kunder från att göra affärer med människor som bor i utlandet. Enligt Thomas Bäcker, ansvarig för kundsäkerhet, saknas det ofta en rimlighet i sådana affärer och om den inte framstår som rimligt är det troligen ett bedrägeriförsök. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.