Se upp för falska Netflixmejl

5 september, 2014 i Bedrägeri

Förr var nätfisket enklare att avslöja. Mejlen var fulla av språkfel och så fula att du direkt såg att det var bluff. Nu har nätfiskarna blivit skickligare. De använder företagens riktiga logotyper och kopierar riktiga mejl så att språk och tonfall är det du är van vid, skriver HP. Mejlet om att ditt Netflixkonto är uppsagt är ett av dem som cirkulerar just nu som många blivit lurade av. Ett annat mejl säger att någon köpt saker i Candy Crush Saga på ditt Ituneskonto från Pakistan eller något annat land långt borta. Du uppmanas att klicka på en länk för att agera om du vill rädda ditt konto. Mejlen ser autentiska ut, men ofta går det att se att det är bedrägeri även för icke dataexperter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.