Krav på sänkt temperatur i de svenska kyldiskarna
8 september, 2014 i Hälsa, Handel, Livsmedel
Sverige är ett av fÃ¥ länder som lÃ¥ter butiker ha upp till 8 grader i kyldiskarna trots att maten dÃ¥ hÃ¥ller sämre. KonsumentÂföreningen i Stockholm och Kött och charkföretagen vill sänka temperaturen till 5 grader, samma nivÃ¥ som de flesta andra europeiska länder har. Det skriver DN. – När man vet att mycket mat som förvaras i Ã¥tta grader skulle hÃ¥lla nästan dubbelt sÃ¥ länge i fem grader sÃ¥ tycker vi att det är där temperaturen ska ligga, säger Louise Ungerth, chef konsument och miljö vid Konsumentföreningen i Stockholm. – Producenterna hÃ¥ller med, men handeln anser att det blir för kostsamt att investera i kyldiskar som kan hÃ¥lla lägre temperaturer, säger Louise Ungerth. Till artikeln >>