De vill höja hantverkarnas status

9 september, 2014 i Handel, Länktips

Knepigt att anlita hantverkare? Det vill ett nystartat företag i Norrköping råda bot på, skriver Affarsliv.com. Företaget SEQURID ska göra det enklare för hantverkare att visa sin formella kompetens och samtidigt underlätta för konsumenterna att hitta information. Hantverkaren får sin utbildning och eventuella certifikat granskade och får efter verifiering ett SEQURID-kort som kostar 2000 kronor för en femårsperiod. För den som vill kolla upp en hantverkare är tjänsten gratis. – Organisationerna har varit positiva även om en del är oroliga för att det ska bli för mycket administration för dem när vi vill ha uppgifter om deras medlemmar. Men vi anser att de måste vilja verifiera de utbildningar som de själva kräver av sina medlemmar, säger vd Mats Rosander. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.