Comhem-liga ger sig på äldre kvinnor

11 september, 2014 i Bedrägeri

Comhem-ligan ringer äldre kvinnor och påstår att deras tv måste uppdateras. Nu har ytterligare tre personer blivit av med tiotusentals kronor – en av dem en 95-årig rullstolsburen kvinna, skriver Aftonbladet. Förfaringssättet är det samma varje gång – även om förövarna har använt sig av flera olika tv-leverantörer som täckmantel. – De ringer och säger att de har ett erbjudande för en billig peng, 39 kronor eller 99 kronor, och att den här personen kan komma hem till dem och uppdatera tv:n, säger Göteborgspolisens presstalesman Ulla Brehm. Med sig har de en kortläsare som plötsligt, överraskande nog, inte fungerar. – Då säger de på ett trevligt sätt att de ska kila ut till bilen och åtgärda detta. Men innan damerna vet ordet av försvinner de med kortet och kommer aldrig mer tillbaka, säger Ulla Brehm. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.