Husbilsköp utomlands riskerar bli dålig affär

15 september, 2014 i Handel, Konsumenträtt, Motor

Försäljningen av husbilar och husvagnar går mot ett rekordår. Men nu varnar Husvagnsbranschens Riksförbund dem som importerar på egen hand, skriver Privata Affärer. Det är framför allt två problem som kan uppstå. Dels handlar det om skatt, dels om garantier. – Vissa firmor är lycksökare och vill utnyttja att Sverige är en het marknad. Men låter priset för bra för att vara sant är det ofta för bra för att vara sant. Vissa betalar inte moms och informerar dig inte om detta. Det blir du själv som får ett krav från skatteverket när du har registrerat ditt fordon i Sverige, säger Jörgen Nyström, projektledare på Elmia Husvagn Husbil. Blir det fel på den direktimporterade husbilen eller husvagnen omfattas den visserligen av fabriksgaranti eller Europagaranti. Men det går inte att få hjälp hos en svensk återförsäljare eller hos generalagenten här hemma. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.