Varnar för oseriöst dörrknackarföretag i Stockholm

16 september, 2014 i Bedrägeri, Varningar

Sveriges Konsumenter varnar för oseriösa dörrknackare i Stockholm. Enligt konsumenter som hört av sig till konsumentvägledningen påstår företaget som ringer på dörren att bostadsrättsföreningen, fastighetsägaren eller myndigheterna har bestämt att man ska byta ut sin brandvarnare. Den nya kostar bara 200 kr, men sedan kommer en faktura varje månad på ett abonnemang på en mobil tjänst som är kopplad till larmet. I de flesta fall har man bundit upp sig på 2 år utan att ha förstått detta. Företrädesvis är det invandrare och äldre som drabbats. Till artikeln >>
Bostadsbolaget Stockholmshem varnar också för att de förekommer oseriös försäljning av brandvarnare, trygghetslarm samt låsanordningar till ytterdörren. Läs mer >>
Enligt vad Knyt.se erfar heter företaget Tryggsam i Sverige AB, och har totalt tre anmälningar hos Konsumentverket från augusti 2014 och framåt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.