Lönsamt att kolla pris på nedgrävd fiber

22 september, 2014 i Tele- och internet

Prisskillnaderna för vad villaboende kan få betala för att dra fiberkabel är dramatiska. Avgifterna för en villainstallation kan skilja sig åt med mer än 15 000 kronor och över 500 kronor i månaden per abonnent, skriver Sydsvenskan. Telia Sonera inledde i våras en särskild fibersatsning riktad mot villahushåll. Företagets förslag innebär i korthet att ett villaområde kan få fibernät draget om minst 30 procent av hushållen ansluter sig. Installationspriset är 20 000 kronor per hus och möjlighet att köpa tjänster för bredband, tv och telefoni från ett antal leverantörer. Kostnad för högsta bredbandshastigheten samt tv och telefoni ligger idag runt 1 000 kronor per månad. – Till det priset de erbjuder skulle vi kunna göra hela jobbet på egen hand och själva äga nätet. Vi gjorde en marknadsundersökning och hittade aktörer som gav oss ett betydligt lägre pris, berättar Eddie Plepel, fiberansvarig i Riseberga villaförening. Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber, säger att det är skillnad på en stängd lösning med lång bindningstid och Telias öppna lösning där kunder kan välja tjänster på månadsbasis. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.