Mat som riktar sig till barn innehåller mycket socker

22 september, 2014 i Hälsa, Livsmedel

Dyrt, sött och fett. Matvaror som riktar sig till barn har blivit allt vanligare och trots att många produkter har blivit bättre är det fortfarande en bit kvar innan alla har bra näringsinnehåll. Det visar en undersökning som Konsumentföreningen Stockholm publicerar på måndagen, skriver DN. – Det mest slående i årets undersökning är att antalet varor har ökat, att vi har hittat nya produkter som till exempel ägg i kartonger som kan användas som lego, men också att det har tillkommit ett lite nyttigare sortiment, säger Louise Ungerth, chef för miljö och hälsa på Konsument­föreningen Stockholm. De vanligaste produkterna är fortfarande flingor, yoghurt, mjölkdrycker och kex. På senare tid har varor som fruktpuréer, smoothies, torkad frukt, ost, pizza och ägg börjat dyka upp. Många av de varor som riktar sig till barn är dyrare än andra likvärdiga varor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.