ARN ger köpare rätt mot Mobilizera

30 september, 2014 i Konsumenträtt

Mobilizera rekommenderas att häva avtalet och betala tillbaks pengarna till en man från Borås, rapporterar BT. Mannen hade redan ett abonnemang, men invaggades i tron att månadskostnaden skulle minska om han och flickvännen köpte var sin surfplatta med tillhörande internetabonnemang. Totalkostnaden dock blev flera hundralappar dyrare, surfen med bibehållen hastighet var begränsad till 4 GB och han blev blåst på rätten att häva köpet eftersom förpackningen var bruten. ARN konstaterar att tvisten gäller huruvida rätten till öppet köp gäller eller inte. Säljaren öppnade förpackningen utan att först informera om villkoren, och därmed har denne brustit i informationsplikt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.