Vanligaste bedrägerierna på Facebook

30 september, 2014 i Bedrägeri

Nu har bedrägerier via sociala medier som Facebook blivit allt vanligare, skriver DN. Det största hotet på Facebook just nu är enligt polisen bedragare som utger sig för att vara din vän och försöker lura till sig koder till din bankdosa. En annan variant som dykt upp nyligen är när du blir kontaktade av en vän som tappat bort ditt nummer. I själva verket är det en bedragare som har skapat ett konto som i alla avseenden är identiskt med din väns. Om du skickar ditt nummer till personen får du en fyrasiffrig kod som svar via sms, som denne sedan ber om. När du gör det bekräftas en betalning som dras på din nästa telefonräkning. Till skillnad från mångas uppfattning så är det mest yngre människor som blir utsatta för bedrägeri på Facebook. – Det är oftast personer strax över 20 år, mest tjejer som blir utsatta. De vill vara snälla och hjälpa en kompis. De tänker inte efter riktigt innan de skickar sina koder, säger Evert Norberg vid polisens bedrägerisamordning. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.