Hittade larver i sin frukostmüsli

1 oktober, 2014 i Livsmedel

När kollegerna Magnus Andersson och Stefan Wikström på Kökscentrum i Landskrona skulle äta frukost under tisdagsmorgonen och öppnade ett nyköpt müslipaket med Coop Änglamarks ekologiska müsli Fruit and nuts skulle det snart vända sig i magen på dem. Muslipaketet innehöll flertalet larver, ungefär en centimeter långa, skriver Kvällsposten. På Coops reklamationsavdelning verkade man inte överraskade. – De sa att det är större risk att hitta larver i ekologiska produkter. Om det är så, äter jag hellre besprutad mat i fortsättningen, säger Stefan Wikström. Coops pressansvariga Louise Stephan säger till Kvällsposten att hon känner till att det generellt sett kan förekomma skadedjur i ekologisk produktion, som till exempel i sädesslag, då odlingar inte besprutas med bekämpningsmedel. Det finns uppbyggda rutiner i produktionsprocessen som ska förhindra detta, men det kan ändå hända att det sker. Det är mycket beklagligt och vi kompenserar då kunden, säger hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.