Elkunder ersätts efter tio år

8 oktober, 2014 i Konsumenträtt

Det har gått över tio år sedan omkring 2000 elkunder inledde en rättsprocess mot Skellefteåbaserade Stävrullen Finans, tidigare Kraftkommission. Nu är det klart att kunderna får dela på en ersättning på närmare 3,4 miljoner kronor, skriver SVT Västerbottensnytt. Orsaken till att företaget stämdes av Konsumentombudsmannen var att företaget upphörde som elleverantör 2002, och kunderna då anvisades till andra leverantörer. De nya leverantörerna tillämpade högre elpriser, och de förhöjda elkostnaderna för kunderna ansågs av konsumentombudsmannen vara ett resultat av ett avtalsbrott. – För att ha fått en slutlig dom hade vi behövt många år till, och då hade det varit osäkert om bolaget skulle finnas kvar, säger KO Göran Larsson om uppgörelsen. Till artikeln >>
Se också Konsumentverkets pressmeddelande >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.