Bedrägeriförsök på mejl mot OKQ8-kunder

10 oktober, 2014 i Bedrägeri

Är du kund hos OKQ8 och fått ett mejl som säger att ditt Visakort blockerats? Då ska du snabbt se till att kasta mejlet och inte klicka på några länkar, skriver GD. I mejlet uppmanas mottagaren att återställa kontot. – Det är ett så kallat ”phishingmail”. Alltså bedragare som skapar egna mejlinglistor och hoppas få napp. Naturligtvis ingenting som vi ligger bakom, säger OKQ8:s presschef Malin Eklund. Under dagen fick OKQ8:s kundtjänst ta emot många samtal från oroliga kunder. Till artikeln >>

1 svar på Bedrägeriförsök på mejl mot OKQ8-kunder

  1. Ja den här kom igenom Det stora företagets filter till jobb mailen.
    Vad som är intresant är vad gör polisen? vad gör OKQ8 säkerhetspersonal. Det här smuttsar ner företagsnamnet kraftigt.

    Mailen och web adressen går att spåra till Tunisien företag ct-ia.com.
    Bara att söka vidare vem som äger det och ”städa”. Men säkerställa först om det är rätt ”person”