Kritik mot försäkring mot näthat

15 oktober, 2014 i Handel

Mysafety har i samarbete med stiftelsen Tryggare Sverige lanserat en kampanj mot näthat, tillsammans med en försäkring som ska hjälpa drabbade. Bedrägeriexperten Peter Forsman är kritisk mot försäkringens upplägg och villkor, och menar att det är osannolikt att drabbade blir hjälpta. Han pekar också på att villkoret ”Tjänsten anses fullständigt utförd enligt försäkringen oavsett om den leder till att allt Kränkande material upptäcks och avlägsnas av den anlitade leverantören eller inte” innebär att Mysafety inte behöver leverera ett dugg. ”Det bör väl också läggas fram att försäkringsbolaget i sammanhanget kanske inte har de bästa egna meriterna av Reputation Management på nätet, då bolaget tidigare gick under namnet Securia Systems AB, med inte ett alltför putsat sökresultat, men istället för att göra något åt det, så valde bolaget att byta namn till mySafety AB 2010, för att för drygt en månad sedan spetsa till det med mySafety Försäkringar AB”, skriver Peter Forsman. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.