Skyddet mot falska fakturor är bedrägeri

22 oktober, 2014 i Bedrägeri

Företagen erbjuder skydd mot bluffakturor men ses av polisen som oseriösa aktörer, skriver GT. Anders Olofsson, kriminalkommissarie på Nationellt bedrägericenter, säger att man inte kan skydda sig från bluffakturor. – Det påstås från olika håll från oseriösa företag att jo de kan tillhandahålla ett skydd. Det kan vara så att de kan hjälpa till att bestrida fakturor, men det är inget skydd utan hjälp i den här jobbiga processen i efterhand. Ett av företagen som erbjuder skydd mot bluffakturor och som polisen varnar för har skickat en faktura på 199 kronor för en månads skydd till en äldre kvinna. – Det är den första fakturan man ser från det här företaget men vi har hållit koll på dem under en längre tid, säger Ludvig Isacsson, presskontakt på Förenade Bolag som samarbetar med polisen. Han säger att de personer som står bakom den här verksamheten har kopplingar till kretsen som stod bakom 118 108-målet, där man misstänktes för att ha tagit betalt för internetannonser och företagspresentationer som aldrig funnits i verkligheten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.