Villkor varierar när villan svämmar över

24 oktober, 2014 i Konsumenträtt

Ersättningen vid översvämningar kan variera stort beroende på bolag och val av försäkring, skriver Sydsvenskan. Skador vid översvämning ska täckas av en vanlig hem- och villaförsäkring. – Men det är viktigt att komma ihåg att inte alla vattenrelaterade skador ersätts, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå. Försäkringen gäller endast då vatten tar sig in genom avlopp eller då vattennivån utanför huset är så hög att det sipprar in genom exempelvis ventilation eller fönster. Försäkring täcker inte om det rinner regnvatten genom yttertaket, eller om om vatten kommer in i huset via dålig dränering. Olika försäkringar skiljer sig främst åt vad gäller åldersavdrag, det vill säga att ersättningen minskar i takt med att egendomen blir äldre. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.