Debatt: ”Bankernas rekordvinster missgynnar kunderna”

28 oktober, 2014 i Ekonomi

”Arbetslösheten är hög, de svenska företagen brottas med osäkerheten i världsekonomin och få företag gör just nu rekordvinster. Ändå mår bankerna bättre än någonsin tidigare”, skriver sparekonomen Günther Mårder på SVT Opinion. Han pekar på att konkurrensen är låg och att vi konsumenter och företag är för dåliga på att använda vår förhandlingsmakt som kunder. et beror delvis på okunskap men också på förhandlingsrädsla och brist på tid. ”Min uppmaning till dig är att avsätta tid för att sätta press på din bank. Gå ut och jämför kostnader, förhandla och var inte sen med att rösta med fötterna om en bank ger dig dåliga villkor. Tiden du lägger på detta kommer att kunna ge tusentals kronor mer i plånboken”, skriver han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.