Mobiler har ändrat vårt handlande

2 november, 2014 i Handel

Smarta mobiler har förändrat våra köpvanor och förändringarna väntas bli allt större. Det leder till större makt hos köparen och en hårdare konkurrens, skriver HT. HUI Research har tagit fram en rapport på uppdrag av Visma, där 1100 personer mellan 16 och 80 år fått svara på en enkät om sina shoppingvanor med fokus på mobila shoppingbeteenden och användningen av smartphones. Där konstaterar man att beslutet att handla inte längre har en början eller slut, utan är ständigt pågående. En blivande kund kan till exempel få inspiration i morgontidningen, titta på varan i en butik under lunchen, jämföra priserna i mobilen, beställa varan vid datorn på kvällen och sedan få den levererad till hemmet. I rapporten slår man fast att mobil shopping kommer att vara ett faktum inom fem år, då man också betalar med mobilen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.