Debatt: Farlig plast skadar våra barn

3 november, 2014 i Hälsa, Miljö

Det är svårt att förstå varför plastindustrin får fortsätta använda giftiga kemikalier i vardagsprodukter. Många tror att det som finns i butikerna, är godkänt och säkert. Så är det inte alls, skriver Ethel Forsberg på SVT Opinion. Ethel Forsberg är f d generaldirektör för Kemikalieinspektionen och nominerad till Sveriges Konsumenters pris Blåslampan. ”Plast hittar vi på många ställen i barns vardag. De flesta leksaker är gjorda av plast. Maten vi handlar är ofta förpackad i plast. Vi tillagar den i plast, när vi använder teflonpannor. I vardagsrummet dominerar ofta hemelektronik med massor av detaljer i plast omslutna av höljen, också i plast. Plast innehåller farliga kemikalier som frigörs till inomhusluften”, skriver hon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.