Nya blandningar – bästa kryddan

6 november, 2014 i Livsmedel

Livsmedelsföretag som insett att fantasifulla och beroendeframkallande kryddmixar kan ge trogna kunder, skriver SvD. Intresset för kryddor har växt de senaste åren och det knoppar nu av sig i form av kryddbarer, kryddprovningar och olika typer av specialkryddor. – Kryddmixens hälsoeffekt är inte så lätt att bevisa. Men vi vet att många kryddor innehåller antioxidanter och andra ämnen som antas vara bra för hälsan, säger Daniel Ginman, delägare i Gourmeco AB, som importerar kryddor under varumärket Spicemaster. Han har arbetat inom livsmedelsbranschen i 25 år och ser ett växande intresse för rena, tillsatsfria kryddor. Framför allt hos dem som lagar mat från grunden och gärna rör om i grytan med nya smaker. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.