Skolor säger nej till dyra fotopaket

6 november, 2014 i Bedrägeri

Dyrt. Krångligt. Onödigt. Många föräldrar gnisslar tänder när räkningen för barnens skolfoton dimper ned, skriver TT. Men det finns skolor som valt att ta saken i egna händer. Gävles kommunala grundskolor har sagt hej då till dyra fotopaket och erbjuder i stället själva klassfoton – helt gratis. Upplägget gjordes för att inga föräldrar skulle behöva bli skuldsatta på grund av skolfotona, vilket faktiskt skett. I den nya budgetvarianten är porträttfotona slopade och gruppbilderna levereras digitalt eller i en enkel utskrift. Krokoms skolor har också sagt nej till porträttfotografering. Föräldrarna kan köpa en skolkatalog för omkring en hundralapp, eller endast ett foto på barnets klass. Niclas Ernebratt, jurist vid Konsumentverket, konstaterar att ett standardpaket foton kan kosta 800 kronor. För varje år ökar antalet anmälningar från föräldrar som känner sig lurade. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.