Lade upp körkortet på nätet – blev id-kapad

7 november, 2014 i Bedrägeri

Kim lade upp en bild på sitt nytagna körkort på Facebook, skriver GD. Eftersom personnummer är offentliga och går att få via myndigheter tänkte han att det inte kan vara så farligt. Efter en vecka började brev med kreditupplysningar trilla in. Som beställare av kreditupplysningarna stod ett namn på en man. Det visade sig att han fått sin identitet kapad på samma sätt som Kim och att bedragarna fortsatte använda hans identitet för att beställa kreditupplysningar på andra. Kim har fått reda på att hans identitet har används vid minst 21 tillfällen – och minst 22 000 kronor har lånats i hans namn. Men eftersom han spärrat sitt personnummer behöver han inte betala för lånen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.