Försäkringsfällorna för bilägaren

11 november, 2014 i Konsumenträtt, Motor

Fel bilförsäkring kan stå bilägaren dyrt – eller kosta tusentals kronor varje månad helt i onödan, skriver Aftonbladet. Nästan alla nya personbilar har en vagnskadegaranti som gäller mellan två och fyra år beroende på bilmodell och gör att bilägaren får fullgott skydd redan med en halvförsäkring. Men garantin upphör att gälla när bilen uppnått en viss ålder, alternativt körsträcka och då missar många att utöka sin försäkring till helförsäkring. Däremot bör inte alla ha helförsäkring oavsett bilens ålder, menar Peter Stark på Konsumenternas försäkringsbyrå. Den som har en bil äldre 10 – 15 år kanske kastar onödigt mycket pengar i sjön, som kunde använts till eventuella reparationer i stället. – Blir det en stor skada så löser ofta försäkringsbolagen in bilen, och inlösenvärdet blir alltid en besvikelse, säger han. Är man inte nöjd med värderingen kan man använda sig av oberoende auktoriserad värderingsman. Peter varnar också för att skriva försäkringen på någon annan än den som faktiskt brukar bilen – då kan försäkringsbolaget vägra att betala. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.