Fortsatt risk för kraftiga höjningar för landets elnätskunder

11 november, 2014 i Ekonomi, Handel

Energimarknadsinspektionen (Ei) konstaterar att dagens domar från Kammarrätten i Jönköping ger elnätsföretagen rätt att kraftigt höja sina avgifter, skriver myndigheten. Domarna ger elnätsföretagen fortsatt rätt att höja sina avgifter för perioden 2012–2015 med drygt 60 miljarder kronor jämfört med perioden 2006–2009. – Domarna från kammarrätten är ett bakslag och kunderna riskerar nu att få kraftiga höjningar av elnätsavgiften. Vi ska nu analysera dagens domar för att se om vi ska överklaga. Mycket talar för att vi kommer att göra det, säger Ei:s generaldirektör Anne Vadasz Nilsson. Till artikeln >>
”Ett hån (o möjligen ett rån) mot konsumenterna”, kommenterar Sveriges Konsumenters generalsekreterare Jan Bertoft domen på Twitter.

Kommentarsfunktionen är avstängd.