Kvaddade bilarna som säljs i Sverige

12 november, 2014 i Bedrägeri, Motor

Krockade bilar säljs i Sverige som fina lyxbilar. De ovetande köparna blir lurade på hundratusentals kronor, skriver Aftonbladet. Genom en enkel sökning på Blocket kan tidningen hitta ett antal bilar som blivit inlösta som krockade vrak i USA. Ibland uppges det i annonsen, men ofta har kunden ingen aning om att bilen kan ha varit med om en svår trafikolycka i sitt tidigare liv. – En bil är konstruerad för att upp krafter vid en kollision, men är de redan deformerade en gång fungerar de inte. Det är viktigt att man byter ut komponenter i form av krockboxar och deformationszoner, men det finns begränsningar i vad som går att återställa. Och då ska bilen skrotas, säger Lars Carlsson, bilteknisk chef på Folksam. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.