Kvarg – populärt men lite hälsonytta

12 november, 2014 i Hälsa, Livsmedel

Svenskars konsumtion har ökat med nära 200 procent de senaste två åren. Hälsonyttan är däremot betydligt mindre, skriver TT. Bakom siffrorna döljer sig aggressiv marknadsföring och tidningsartiklar som beskriver hälsonyttan med att äta kvarg, framför allt tack vare produktens höga proteinhalt. – Det finns bättre och billigare proteinkällor. I väldigt få fall är det också motiverat att äta extra proteiner. Även unga killar som vill bygga mycket muskler behöver inte nämnvärt extra mycket proteiner, säger Erik Hemmingsson, forskare i metabolism vid Karolinska institutet. För den som vill komma åt proteiner finns betydligt billigare alternativ, säger Hemmingsson och nämner baljväxter som ärtor, bönor och linser liksom ägg. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.