Svårare att sälja lokalproducerad öl

13 november, 2014 i Livsmedel

Antalet små, lokala ölbryggerier, så kallade mikrobryggerier, har tiodubblats på bara några år. Men samtidigt som efterfrågan fortsätter att vara stark hos konsumenterna, är marknaden i många fall begränsad för bryggerierna, skriver SVT Östnytt. Tidigare var de små bryggerierna garanterade en plats i de tre närmaste butikerna. Men med nya regler kan Systembolaget lättare säga nej. Numera ska alla drycker smak- och kvalitetstestas i ett laboratorium. Det måste även finnas en efterfrågan för att en produkt ska tas in. – Systembolagets regler utgår från att produkten ska leva ett långt liv, men det är ju inte alls så vi jobbar, säger Håkan Lind som driver ett mikrobryggeri i Norrköping. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.