Råd & Rön varnar för Multifam

17 november, 2014 i Handel, Varningar

Varning för vitaminbluffarna Multifam! Idag har våra konsumentvägledare fått flera samtal från personer som blivit grundlurade, skriver tidningen Råd & Rön på sin Facebooksida. Multifams telefonsäljare uppges fråga om du vill ha ett presentkort på 500 kr hos ICA eller Hemköp. Det enda du behöver göra är att beställa hem ett provpaket vitaminer för 59 kr. Abonnemanget går dock inte att säga upp trots löften om motsatsen, och nästa sändning kostar mycket mer. Till artikeln >>

4 svar på Råd & Rön varnar för Multifam

 1. Kan tillägga att ägaren av Multifam ) Hans Peter Daniel Stjernlöf) nu startat ett nytt företag, Valdius AB.

  Detta bluff företag ringde mig igår och ville övertyga mig att jag ”vunnit en dragning på mitt ICA, Coop eller Ikea-kortnummer. Efter samtalet mailade jag och sa att jag hade noll intresse för deras produkter varpå jag fick svaret ”skicka din adress så skall vi häva köpet”. Efter hot om polisanmälan drog de sig tillbaka.

  Jag upprepar, se upp för Valdius AB! De är en ren bluff och ägnar sig åt bedrägeri.

 2. Samma sak har hänt mig och jag har polisanmält.

 3. Nu är de i farten igen, fast nu heter de heter Valin. De ringde en bekant med hörselnedsättning och allt hon uppfattade var att hon vunnit något på Ica. Trots att hon upprepade att hon inte hör och de lade plötsligt på, så fick hon hem ett paket piller.

  Vid samtal med Valin där jag påpekade att Multifam blivit anmälda för just detta så hävdar de att de absolut inte är Multifarm men kunde samtidigt inte förklara varför de på sin hemsida uppger @multifarm.se som deras mail…

  När jag frågade varför Valins org.nr visar att de heter Valdius AB så menade de att olika företag faktisk kan ha samma org.nr…
  Polisanmälan är på gång

 4. Numera verkar de heta Lv Hälsokost AB.

  En kille med utländsk bakgrund ringde mig med samma erbjudande som ovan, fast 10.000:-. Det gick knappt att förstå honom pga brytningen samt att han snackade som om han var påtänd. Par dagar senare kom det ett paket med piller. Jag bestred fakturan direkt i mail och blev därefter ombedd att returnera skiten.