Så skyddar du dig mot identitetsstölder

19 november, 2014 i Bedrägeri

En professionellt tillverkad förfalskning av en id-handling kan vara mycket svår att upptäcka, skriver SVT Nyheter. – Hade handlingen inte varit så lätt att förfalska så hade vi inte sett de här brotten, säger Jan Olsson, på Polisens nationella bedrägericentrum. På sin hemsida tipsar polisen om flera metoder som enskilda kan använda för att skydda sig mot att bedragare kapar ens identitiet. Det handlar dels om att använda säkra lösenord, inte öppna okänd epost och ha uppdaterad virusskydd. Men också att använda tjänster som ger dig besked direkt via epost elelr sms om någon tar en kreditupplysning på dig, ha en låsbar brevlåda och inte exponera sina personuppgifter i onödan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.